Föreläsning om vardagsmotion i naturen

Det har länge varit en dröm för mig att få arrangera en inspirerande konferens för att få människor att vara ute mer i det fria. Det finns så otroligt mycket vackert att uppleva runt om i Sverige, som så många missar, mycket på grund av gammal vana. Eller ovana.

Föreläsare

Jag har hört mig för om vilka som skulle kunna tänkas vara intresserade av att föreläsa. Hittills har jag fått med mig en paraolympier som simmat Vansbrosimningen utan benstyrka. Han är en van föreläsare och fantastisk att lyssna på. Man blir verkligen inspirerad.

Jag har också fått fatt i en kvinna som åker mountainbike på motionsnivå. Hon kommer att berätta om naturupplevelsen och vad hon vunnit i form av bättre balans, ökad koncentration och syreupptagningsförmåga. Hon har fantastiskt många fina bilder att visa från sina resor.

Den tredje föreläsaren är en man som är duktig på yoga – och skidåkning. Han ska berätta om tjusningen att vara utomhus och hur man får ut den bästa andliga och mentala upplevelsen av sin närvaro ute. Han kommer även att ha vallatips och köra en enkel yogaövning.

Själva eventet

Jag har hyrt en vacker kyrka i skogen, med glasväggar, för evenemanget. Det känns som en perfekt lösning. Jag har också hittat ett perfekt verktyg som kan hantera biljettförsäljning, deltagarlistor, incheckningar, betalningar och mycket mer. Det heter http://www.magnetevents.se/ och är gratis att använda upp till 300 deltagare. Jag har testat och det är enkelt att använda, även för mig som är ovan. Jag tänkte lägga upp några filmer från när jag flög skärmflyg i Åre, åkte skidor i Tandådalen och seglade utanför Vinga fyr i Bohuslän. Som inspiration. Sedan har föreläsarna material som man kan lägga upp. Det blir riktigt proffsigt och snyggt. Inbjudningarna sköter jag via utskick med nyhetsbrev.

Det ska bli så spännande!