Giftermål för hälsans skull

Det finns undersökningar som säger att det är bra för hälsan att gifta sig, att den som är gift helt enkelt lever längre och mår bättre än genomsnittet. Hur pass sant det är vet jag inte, men det låter inte helt otroligt att det ligger någonting i det. Att den som är gift, eller lever i ett stabilt parförhållande, alltid har någon där, och känner sig tryggare låter inte helt osannolikt, och det borde väl påverka ens välmående till det bättre, eller hur? Men sanningen är väl att de flesta som är gifta inte är det för att de tror att det ska påverka hälsan positivt. Det vore ju bra konstigt och frågan är hur pass lyckligt ett sådant äktenskap skulle bli.

Brorsan till prästen
Jag började tänka på det här när min bror berättade för mig att han ska gifta sig nu till våren. Jag blev lite överraskad fast det väl egentligen var rätt så väntat. Snarare så är det nog lite förvånande att han och hans flickvän inte gifte sig för flera år sedan. Jag hade väl vant mig vid status quo, och blev lite förvånad. Men det är alltså dags för bröllop och det verkar bli en riktigt stor tillställning. De ska slå på stort och inte spara på kostnaderna, vilket jag tycker är helt rätt.

Storfest
De har hyrt en stor lokal till bröllopet, och ska inbjuda en himskans massa släktingar och vänner, bland annat då mig. Jag tror att det kan bli en väldigt speciell dag, och det ska bli spännande att se vad de planerar. De har i alla fall anlitat bröllopsfotografen Sonia Jansson för att föreviga det hela, så det är lite spännande. Men det är nästan ett halvår tills det hela går av stapeln, så det kanske är bäst att inte spekulera för mycket ännu.