Torr hy av kylan

Nu har en extrem kyla träffat Sverige och förutom att kostnaderna för uppvärmning gått upp så har också detta påverkat cyklingen. Det är så att huden är extremt känslig för kyla och det torra. Därför ser en nu ut som att en har eksem i hela ansiktet. Är alltså helt rödflammig. För en som också aldrig har använt sig av salvor och liknande och därför saknar helt kunskap om det hela så får en börja med att ställa frågan i sitt nätverk. Vad ska jag välja och varför? Svaret lät inte vänta på sig och alla mina vänner med viss erfarenhet sa alla samma sak. ”Maria Åkerberg”.

Ekologiskt, svenskt och naturligt

Tyckte det lät för bra för att vara sant. Allt i samma, naturliga och ekologiska ingredienser och dessutom svenskt. Läste på en del innan och använde såklart Google för att hitta produkter och mer information. Var rädd att det skulle vara produkter som var typiskt tjejiga med alla dessa parfymer, men det verkar passa alla. Mest utbud och störst sortiment hade helt klart en webbutik som heter Fina Mig, beställde därför ett Facial Kit, gentle, därifrån som skulle vara speciellt bra mot sprucken och torr hy samt för den som vill testa på Åkerbergs produkter och har känslig hy.

Utan alkohol

Parfym och alkoholer är ju väldigt vanligt i de flesta produkter som ska på huden. Och det är väl den gamla fåfängan som gör sig påmind. Men vad jag har läst mig till så är ju alkohol framförallt uttorkande, vilket gör att det blir kontraproduktivt att använda ansiktsprodukter för torr hy när det är alkoholer i. Ska det vara doft på grejerna så kan man fördel använda örter och naturliga dofter som finns i naturliga ingredienser, och det har de i dessa produkter. Det ska bli spännande att se skillnaden.