Utforska det vackra Sverige

Är det något som verkligen är en av det främsta säljfaktorerna för Sverige så är det naturen. Sverige är ett land där alla möjliga typer av natur samlas, allt från de vida slätterna i södra Sverige, upp över mellersta Sverige med sina lövträd, in i bergslagen med sina blandade skogar, upp i norr till barrskogarna och sedan de vackra, snötäckta fjällen. Det är med andra ord mycket som finns att se i vårt land, och det ska mycket resande till om man ska kunna upptäcka allt som finns. Därför är det värt att fundera över en nationalsport som många svenskar ägnar sig åt – Camping!

Svenskar är ett campande folk
Det är alldeles tydligt så att vi svenskar älskar att campa. Vi är så pass tokiga att vi hittar möjligheter för det året om, och det finns de som faktiskt bor i husvagn eller husbil året om på olika campingar runt om i Sverige. Sedan så innebär givetvis sommaren och semestrarna en ökad närvaro av husbilar och husvagnar på våra många vägar, till vanliga bilisters stora förtret. Men det går inte att förneka att svenskar är ett folk som älskar att upptäcka sitt eget land, och med tanke på att det finns så mycket att se så är det alltid en bra idé till en campingsemester i hemlandet.

En plats som verkligen har fått ett ökat antal besök är Dalarna. Camping i Dalarna är alldeles underbart, där det finns nära tillgång till allt från äkta svensk kultur, härligt underbar natur och det moderna livet i städerna. Därför är Dalarna ett närmast givet val för stopp på en campingsemester. Man kan också säga att camping i Dalarna på många sätt representerar hela Sverige, eftersom att naturen och demografin så perfekt matchar Sverige som helhet. Så för att både uppleva Dalarna på nära håll, och få en känsla av Sverige i miniatyr, lägg in ett långt stopp i mitten av Svea Rike i din planering för campingsemestern!