Vinteraktiviteter i det fria

Nu börjar det bli lite väl halt att cykla, även om jag faktiskt kämpar på och tar en tur då och då. Men is är knappast ett idealiskt underlag och det är fullt förståeligt om man låter cykeln stå. Men det finns ju andra saker som man kan göra vintertid för att hålla igång samtidigt som man vistas utomhus. Skidåkning är ett exempel, att gå på tur är ett annat, och båda aktiviteterna är alldeles utmärkta för den som vill hålla sig i form när det börjar bli kallt ute. Alltför många brukar ju annars förslappas när det blir kallt ute, och blir lite bekväma av sig. Dåligt i kombination med en myckenhet jul- och nyårsmat.

Vinterpicknick
Vare sig man går på tur eller sätter på sig skidorna för att leka Gunde så kan man göra mer av det hela än ”bara” gå eller åka skidor. Inget fel med någon av de sakerna, men speciellt att gå på tur är ju mer än bara motion. Det är en naturupplevelse, en känsla av frihet och samhörighet med moder jord. När man väl funnit en vacker plats att vila sig lite på så hör det till att ta fram en termos med något varmt i och en påse med smörgåsar och njuta lite. Det är något av det bästa som vintern har att erbjuda, utan tvekan.

Var snäll mot fingrarna
Att förbereda matsäcken inför dagen i det fria är också det roligt. Men det gäller att göra det på rätt sätt. Kom ihåg att separera smörgåsarna med smörpapper, och att använda klämmor för att försluta plastpåsarna de förvaras i (klämmor av bra kvalitet hittar ni på www.klammor.se). Att knyta ihop påsen är inte att rekommendera. När det är kallt ute är det inte roligt att knyta upp plastpåsar. Fingrarna fryser helt enkelt!
Vintertid.